Persoonlijke coaching en begeleiding

Wat is de invloed van jouw gedrag op de groepsdynamiek?

Als leraar maak je deel uit van de klas of groep waaraan je lesgeeft. Je hebt als leraar als vanzelf een positie toegewezen gekregen, waarin van je verwacht wordt dat je de groepsdynamiek beïnvloedt. Dat lukt in de ene groep soms beter dan in een andere groep.

Zo’n groep bestaat uit verschillende leerlingen, waardoor het mogelijk is dat jouw gedrag bij de ene leerling een andere reactie op roept dan bij de andere. Je bent je misschien niet altijd bewust van jouw invloed op de groepsdynamiek en wat jouw leraargedrag bij de
leerlingen oproept. Jouw gedrag kleurt jou als leraar en als persoon, het maakt zichtbaar waar je voor staat en wat je belangrijk vindt in het onderwijs.

Groepsdynamiek positief beïnvloeden

Hoe zet je jouw kwaliteiten in om de groepsdynamiek positief te beïnvloeden? Werken aan je persoonlijke professionaliteit is een permanente uitdaging voor de leraar. Door stil te staan bij jouw ervaringen in de groep en die zichtbaar en bespreekbaar te maken, vergroot je het zicht op jouw eigen handelen als leraar. Wij kunnen samen met jou op zoek naar jouw kwaliteiten, drijfveren, overtuigingen en motieven en de wijze waarop deze zichtbaar
worden in jouw onderwijs. Aan de hand van ervaringsbeschrijvingen of beelden onderzoeken we met elkaar welk effect jouw leraargedrag heeft op het groepsdynamisch proces.

Informatie & Prijzen

Tijd: 8 – 12 keer
Deelnemers: 1 (persoonlijk traject)
Locatie: in overleg
Opleider(s): Contactpersoon Jaap Kleinpaste
Kosten: €125,- per uur btw vrij ivm registratie KOR

Meer weten?

Benieuwd naar wat wij voor u en/of uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

4 + 11 =